Családi nap

Családi nap

Október első szombatján a cseresznyési iskolában szokott találkozni a gyülekezet apraja-nagyja, idősek és fiatalok egyaránt.
A gondnokok, presbiterek gondoskodnak a kellékek szállításáról: edényekről, kinti asztalokról, pingpongasztalról és más sporteszközökről.

A nap áhítattal kezdődik Lelkészünk többnyire vendég- előadót hív meg, aki szakterületéről előadást tart, majd gyülekezeti főszakácsunk, Kiss Miklós és felesége, Vera † főzi a közös ebédet a résztvevők aktív közreműködésével.

A gyerekeknek és a frissebb felnőtteknek alkalmuk nyílik egy kis sportolásra: kötélhúzásra, pingpongozásra, focizásra. Kocsikázás, kirándulás, kézműves-foglalkozások színesítik a napot, utóbbi valamilyen lelki céllal indíttatva, melyben különleges szerep jut a hitoktatónak, s a vállalkozó kedvű felnőtteknek. Nem maradhat el az ének sem, mely a hálaadó záró áhítaton is felcseng.

Szöveg és fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Családi nap beszámolók

Evangélikus Családi Nap 2015

A korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is sor került az Evangélikus Családi Nap megrendezésére a Cseresznyési Erdei Iskolában.

Az október 17-ére meghirdetett alkalmon összesen mintegy 80 gyermek és felnőtt vett részt. Az immár hagyományőrzőnek számító eseményt Nepp Éva, az ez évben a paksi evangélikus egyházközösség lelkészének megválasztott és azóta beiktatott lelkésznő nyitotta meg 10 órai kezdettel. A programra ellátogatók közösen vettek részt egy áhitaton, melyet a gyermekek részére játékos kézműves foglalkozás, gyurmázás és lufihajtogatás követett. A felnőttek ez idő alatt a megbocsátás témakörében egy előadást hallhattak a lelkésznőtől, majd hozzászólások formájában fejthették ki gondolataikat. Ezután egyháztörténeti ismeretek kérdéskörében készített totó csapatjáték vette kezdetét, melyben minden csapat dobogós helyet ért el.

A közben megjött étvágyat a gyermekeknél spagetti, a felnőttek esetében székelykáposzta csillapította az iskola étkezőjében és folyosóján megterített asztalokon.

Az ebédet követően a kedvező időjárás lehetővé tette az érdeklődők számára a sétakocsikázást és hátaslovak kipróbálását is.

A meghitt légkörben lezajlott rendezvény évről-évre egyre több gyülekezeti tagot vonz, így a következő alkalmakra is sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Szöveg: Ifj. Nepp József
Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi, Zuschlag János

Evangélikus Családi Nap 2015 Kochné Gyöngyi

Evangélikus Családi Nap 2015 Zuschlag János

Családi Nap 2011

Ragaszkodva hagyományainkhoz, október első szombatján újra összegyűlt a gyülekezet apraja-nagyja. A rendezvény helyszíne most – a cseresznyési iskola felújítása miatt – a templom és az iskola területe volt.

A templomban az oltár előtti lépcsőkön gyümölcsökből, termésekből szemet gyönyörködtető tarka kavalkád fogadott bennünket. Csodáltuk Isten mérhetetlen jóságát, amit nekünk a színekben, formákban, illatokban és ízekben ad.

Az áhitat után Halasi László hartai lelkész előadását hallgattuk meg. Elgondolkodtató útravalót adott fiatalnak és idősebbnek egyaránt. Lelkünk és elménk gazdagítását követően a finom ebéd sem maradhatott el, Kiss Miklós szorgos munkájának köszönhetően. A gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők, volt arcfestés, lovaglás, kocsikázás és sok játék.

A jóízű beszélgetés, a kellemes együttlét végén vidáman köszöntek el egymástól a családi nap résztvevői.

Mezősi Andrea

Október első szombatján ebben az évben is megrendeztük a családi napot.

Az idén kissé a hagyományoktól eltérően nem Cseresznyésben volt, hanem a templom körül és az iskola épületében.

A templomban tartott kezdő áhitat után Halasi László hartai lelkész színvonalas előadását hallgathatták meg a résztvevők.

Közben az udvaron készült a fínom gulyásleves. a gyerekek kézműveskedtek, rajzoltak, színeztek és játszottak. Nem maradt el a lovaglás sem.

A felnőttek megbeszélték az előadáson hallottakat és mindenki mesélhetett családjáról élményeiről.

Közben elkészült az ebéd, mindenki jó étvággyal fogyasztotta, előkerültek a fínom sütemények is. 

Délután jókedvüen lélekben feltöltődve mentünk haza.

Bízunk benne, hogy jövőre is folytatódik ez az összejövetel lelkünk épülésére és Isten dicsőségére.

Gadányiné Margit

Családi Nap 2010

Isten áldása

Gyülekezetünk évről évre a cseresznyési iskolában tartja a családi napot.

A változó időjárás ellenére is elmondhatjuk: az Úr kegyes hozzánk. Minden évben ragyogó napfényben – fenyves erdőtől övezve – élvezzük e napon a természet szépségét: a fű zöldjét, az ég kékjét és a békeszerető emberek társaságát is. Kicsik és nagyok, egyedülállók és családosak egyaránt.

Vendégelőadónk, Némethné Tóth Ildikó mohácsi lelkésznő is ezeknek az értékeknek a fontosságára irányította a figyelmet a Teremtés hete alkalmából. „Körkép a Földről – kórkép az emberiségről ” című előadása az emberi felelősség szükségességét hangsúlyozta. Megidézte Albert Schweizer szellemét is: „Az ember uralkodik a természeten, mielőtt megtanult volna uralkodni önmagán!”. Al Gore Kellemetlen igazság című filmjére is történt utalás.

A gondolatébresztő előadás után „birtokba vettük” az iskolát! Gőzölgött az ebéd, fogytak a sütemények, megkezdődött a baráti beszélgetés a zöldben. Volt aki lovagolt, volt aki kocsikázott, vagy pingpongozott.

Egyszóval: mindannyian élveztük az Úr adományát!

Szöveg: Hoffman Ádámné
Fotók: Bolláné Hegedűs Zsuzsanna