Konfirmáció

Konfirmáció

A konfirmáció két részből, a konfirmációs vizsgából és az úrvacsorai istentiszteletből áll.

Ezzel a gyülekezet felnőtt tagjai sorába fogadja jelképesen a fiatalokat. Szokás szerint erre az alkalomra a konfirmandusok családja díszíti a templomot.

 

Konfirmációs óra

Időpontja: péntek, 17 óra

A konfirmációra készülő, általában 7. osztályos (13 éves) gyermekek járnak konfirmációs előkészítésre szeptember közepétől, hogy aztán húsvét után egy-két héttel a konfirmációi istentiszteleten a gyülekezet előtt számot adjanak tudásukról, valljanak hitükről, s első alkalommal részesülhessenek úrvacsorában.

 

 

Konfirmáció beszámolók

Konfirmáció a gyülekezetben

  1. október 18-án 10 órától konfirmáció lesz a Paksi Evangélikus Gyülekezetben. Minden kedves gyülekezeti tagot nagy szeretettel várunk az alkalomra. Aki nem tud részt venni az alkalmon az élőben követheti nyomon az eseményt az online közvetítésen. A közvetítés itt lesz megtekinthető az esemény ideje alatt:

Konfirmáció a gyülekezetben

2017. április 30-án volt konfirmáció a Paksi Evangélikus Gyülekezetben.

Kilenc ifjú vallotta meg Jézus Krisztusba vetett hitét valamint hogy megismerte Evangélikus Egyházunk alapvető tanítását Ezt követően részesültek először az Úr szent vacsorájában.

Isten Szentlelke világosítsa és erősítse meg ezeket az ifjú konfirmandusokat egész életük során!

Fotók: Zuschlag János

Nepp Éva lelkész

Konfirmációs oktatás 2012-2013

Szeptemberben újra megkezdődött a konfirmációs oktatás gyülekezetünkben, de jelentkezni még mindig lehet Szabó Vilmos Béla esperes úrnál. A konfirmációs órák minden héten kedden, 16 órakor kezdődnek az evangélikus iskola épületében.

K.I.Gy.

Konfirmáció

A  2011. szeptember 13-i megbeszélést követően szeptember 23-án megkezdődött egyházközségünkben a konfirmációi oktatás, mely húsvét ünnepe után konfirmációi
istentisztelettel zárul.

A konfirmációs órák időpontja: péntek, 16 óra (evangélikus iskolaépület)

Továbbra is várjuk a 13-14 éves gyermekek jelentkezését!