Istentiszteletek

Istentisztelet

Kezdés előtt egy órával a nagy harang szól, 10 órakor a kisebb harang, 10:30 előtt mindkét haranggal harangoznak. Ezt követően megszólal az orgona. A felügyelő és vagy a gondnok(ok) kíséretében bevonul a lelkész. A gyülekezet felállva fogadja. Az énekek és az énekverses rend számát a fali táblákon láthatjuk. (Evangélikus énekes könyvek a padokban is találhatók ill. a parókián megvásárolhatók.) Ízlelje meg az együtt éneklés örömét!

Az igehirdetés és az istentiszteletet körülölelő orgonajáték az isteni üzenet befogadására adnak alkalmat.

Vasárnap és egyházi ünnepeken 10:30-kor.

Családi istentisztelet

Családi istentiszteletek, különböző időpontokban, pl. anyák napján, tanévnyitáskor és tanévzáráskor, a hittan-tábor befejezésekor.

Szöveg: Kochné Inotai Gyöngy

Gyermek istentisztelet

Kéthetente gyermek istentiszteletet tartunk az evangélikus iskolaépületben, ami nagy népszűrségnek örvend a gyermekek körében. A gyermek istentisztelet egy időben van a felnőtt istentisztelettel. Ebben az egy órában beszélgetünk a Bibliából választott igéről, majd az adott igéhez kapcsolódóan feladatokat oldunk meg (színezés, szerepjátékok, origami stb.), természetesen nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy játékosan mélyítsük a gyermekek hitét.

A gyermekistentisztelet 10:30-kor kezdődik.

Gadányi Andrea

Istentisztelet az időskorúak otthonában

Minden hónap harmadik szerdáján, 10 órakor (Cím: Kishegyi út 46/48.). Úrvacsora-vételre (családtagokkal együtt) lehetőség van.

Gyülekezetünk nagyon szép feladatot lát el, azzal, hogy minden hónapban istentiszteletet tartunk az otthon lakóinak. Egyeztetett időpont szerint tartja az Esperes Úr, melyet az idősek már nagyon várnak. Felekezeti hovatartozás nélkül mindenki részt vehet az alkalmon és úrvacsorát is vehet. Az idős embereknek ez nagyon fontos, vannak akik már nehezen tudnak gondolkodni, de emlékeikben megmaradt Istenhez való tartozásuk. Nem feledik az imádságokat és örömmel éneklik a régi megszokott énekeket. Az istentiszteleti alkalmakon szívesen fogadják az otthon lakói hozzátartozóikat, ismerőseiket, így együtt lehetnek velük Krisztus közösségében. Szeretettel hívják a gyülekezet tagjait is.

Gadányi Józsefné

Ezt a szolgálatot is 2015 szeptemberétől Nepp Éva lelkésznő látja el.

Rádiós istentisztelet Paksról, az evangélikus templomból

A Kossuth Rádió 2016. október 30-án, vasárnap, délelőtt 10.04-től Paksról, az evangélikus templomból közvetítette az istentiszteletet.

Igét hirdetett Nepp Éva. Közreműködött a gyülekezet énekkara Simon Péter vezényletével, hangszeren kísérte Cseke Gábor, Szabó Péter, Tóth János és Tóth Marcell. Szólót énekelt és a kántori szolgálatot végezte Koch Boglárka.

A helyszíni közvetítés hanganyagát a Magyar Rádió Hangtárából töltöttük le.

 A fényképeket és videókat Tóth János (Csucsu) készítette a közvetítés előtt és közben.

K.I.Gy.

Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Tanévnyitó istentisztelet 2011

Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Karácsonyi istentisztelet 2010

Fotók: Bolláné Hegedűs Zsuzsa

Tanévzáró istentisztelet 2010

Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Családi istentisztelet 2009

Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Gyermekkarácsony 2009

Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi