Gyülekezeti alkalmak

„Áldjátok Istent a gyülekezetekben!”

(Zsolt 68,27)

Istentiszteletek

vasárnap és egyházi ünnepeken 10:30-kor

TOVÁBB

Úrvacsora

minden hónap első vasárnapján és ünnepeken

TOVÁBB

Bibliaóra

szerda 17 óra. Helye: evangélikus iskolaépület

TOVÁBB

Kórus

szerda 18 óra. Helye: evangélikus iskolaépület. Karnagy: Simon Péter

TOVÁBB

Konfirmációs óra

péntek 17 óra

TOVÁBB

Baba-mama Klub

A Baba-mama Klub jelenleg szünetel.

Kéthetente péntekenként Baba-Mama Klubot tartunk, melyre nagy szeretettel várjuk azokat a szülőket, akik gyermekeikkel szívesen eltöltenének egy kellemes órát egy kis közösségben. Gyermekdalokkal, érdekes beszélgetésekkel, versekkel, játékokkal, börzékkel színesítjük alkalmainkat.

TOVÁBB

Szeretetvendégségek

Az év különböző időszakában, egy-egy gyülekezeti vagy ökumenikus rendezvény kapcsán, látogatók érkezésekor szervez a lelkész s a gyülekezet tagjai szeretetvendégséget süteménnyel, teával.

Kirándulások

A gyülekezet kisebb közösségei (presbitérium, kórus) vagy a kiránduláshoz kedvet érző gyülekezeti tagok keltek már többször útra, hogy bejárják a megyét, meglátogassák más gyülekezetbeli testvéreinket.

TOVÁBB

Családi nap

Október első szombatján a cseresznyési iskolában szokott találkozni a gyülekezet apraja-nagyja, idősek és fiatalok egyaránt.

TOVÁBB

Nyomkereső Tábor

Minden nyáron megrendezzük „Nyomkereső” hittantáborunkat, amely már nagyon népszerű. Szülők, nagyszülők, fiatalok és más gyülekezeti tagok munkája biztosítja a gyermekek számára a tanulást, szórakozást, testi-lelki fejlődést.

Ádventi gyertyagyújtás

Első alkalommal 2008. november 29-én került megrendezésre ez a műsorral egybekötött ádventi est, hagyományteremtő szándékkal.
Tímár János presbiter testvérünk vasból óriási koszorú-alapot kovácsolt, melyet a biblia-órai közösség asszonyai négy gyertyával, örökzölddel, virágokkal gazdagon feldíszítenek.

TOVÁBB

„Nem vagytok többé idegenek és jövevények,
hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek.”

(Ef 2,19)