Koncertek

Koncertek

A paksi evangélikus templom rendszeresen otthont adott és ad egyházzenei áhitatoknak, orgona és egyéb hangszeres, valamint kórushangversenyeknek.

1952-ből zenés áhitat programja maradt fenn [1], egy a felújítási munkálatokat követő templomszentelési ünnepi hangverseny meghívója (1993) hasonló esemény emlékét őrzi.

Jártak már a szép klasszikus falak között neves muzsikusok.

Több alkalommal hangversenyezett itt Trajtler Gábor ev. lelkész, orgonaművész, Varnus Xaver és Rákász Gergely orgonaművészek. Ünnepi hangversenyt adott a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és Gregor József Kossuth-díjas operaénekes Szenthelyi Miklós Liszt-díjas hegedűművész vezényletével 2000-ben.

A városi zenei élet helyszínéül szolgált templomunk bérleti ifjúsági hangversenynek (1994) és a XI. Gastrblues Fesztivált kísérő egyházi koncertnek. Néhány éve a zene világnapja alkalmából a Pro Artis AMI tanárai örvendeztetik a zenerajongókat produkcióikkal.

Kórushangversenyeket is rendszeresen látogathat az érdeklődő. 1994-ben hallhattuk a Lutheránia Énekkart. 1998-tól minden évben fellép a Városi Vegyeskar többnyire az ádventi időszakban.

Kövesse figyelemmel a paksi evangélikus templomban zajló zenei eseményeket honlapunkon!

Koch Boglárka

[1] Hoffmann Mária gyűjteményében