Ifjúság

Ifjúság

Rovatvezető: Nagyné Gadányi Andrea

Ifjúsági óra időpontja: októbertől szombat, 17:00 óra

Ifjúsági beszámolók

Konfirmandus tábor

Ha már itt az április, annak is az első hétvégéje, akkor az csakis a konfirmandus táborról szólhat. Négy iskola –egymást ismerő, vagy nem ismerő- diákjai gyűlnek ilyenkor össze. Hagyományosan Kismányokon.

Már a helyszín is figyelmet felkeltő. Egy nagyjából kihalt lutheránus gyülekezet megüresedett paplakja ad a tábornak otthont, felhívván a figyelmet, hogy erre a sorsa jut mindenki, aki nem veszi komolyan a maga hitét, közösségét.

Bolondozás és tanulás egyszerre van jelen ebben a huszonnégy órában. A hosszú, éjszakába nyúló beszélgetések, egymás ugratása, a közös séták mind a fiatalok együvé tartozásának erősítését, az evangélikus összetartozást szolgálják.

Jók is ezek az együttlétek, az ember-emberrel személyes találkozók, bár a magát modernként feltüntető, egyre inkább elgépiesedő világunk megteszi a hatását. Egyre nehezebben megy a közös éneklés, ami pedig egy szólamra hangolja a lelkeket, és egymás mellett ülve is inkább a telefonok fénye világítja meg az arcokat. Mindinkább több időt szánunk egymás helyett a gépre. Itt fogalmazódott meg bennem a Hegyibeszéd parafrázisaként: Boldogok, akik le tudják tenni a mobilt, mert ők megismerhetik a mennyet. Csak akarni kell. Az április végi konfirmációig pedig még a Kátét forgatni, melyhez ezúton is sok sikert kívánunk.

Képek és szöveg: Nagy Zoltán

Országos hittanverseny

Március 30-án az Országos Hittanverseny döntőjére utaztunk Budapestre az Evangélikus Hittudományi Egyetemre. Hittanosaink két korcsoportban, 1-2. évfolyamon valamint 5-6. évfolyamon, mérettettek meg. A hittanverseny idei témája Jézus élete volt Lukács evangéliuma alapján. Az 1-2. évfolyam országos 10. helyen, míg az 5-6. évfolyam 14. helyen végzett. A versennyel párhuzamosan színesebbnél színesebb gyerekprogramokkal készültek a szervezők.

A versenyzők névsora:

1-2. évfolyam: Hum Eszter, Mittler Ármin, Nagy Zoltán, Péri Ádám

5-6. évfolyam: Bana Zétény, Katics Barnabás, Kiss Virág, Krizák Adél

A felkészítők: Nepp Éva, Nagyné Gadányi Andrea, Nagy Zoltán

Képek és szöveg: Nagyné Gadányi Andrea