Ragaszkodva hagyományainkhoz, október első szombatján újra összegyűlt a gyülekezet apraja-nagyja. A rendezvény helyszíne most – a cseresznyési iskola felújítása miatt – a templom és az iskola területe volt.

A templomban az oltár előtti lépcsőkön gyümölcsökből, termésekből szemet gyönyörködtető tarka kavalkád fogadott bennünket. Csodáltuk Isten mérhetetlen jóságát, amit nekünk a színekben, formákban, illatokban és ízekben ad.

Az áhitat után Halasi László hartai lelkész előadását hallgattuk meg. Elgondolkodtató útravalót adott fiatalnak és idősebbnek egyaránt. Lelkünk és elménk gazdagítását követően a finom ebéd sem maradhatott el, Kiss Miklós szorgos munkájának köszönhetően. A gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők, volt arcfestés, lovaglás, kocsikázás és sok játék.

A jóízű beszélgetés, a kellemes együttlét végén vidáman köszöntek el egymástól a családi nap résztvevői.

Mezősi Andrea

Október első szombatján ebben az évben is megrendeztük a családi napot.

Az idén kissé a hagyományoktól eltérően nem Cseresznyésben volt, hanem a templom körül és az iskola épületében.

A templomban tartott kezdő áhitat után Halasi László hartai lelkész színvonalas előadását hallgathatták meg a résztvevők.

Közben az udvaron készült a fínom gulyásleves. a gyerekek kézműveskedtek, rajzoltak, színeztek és játszottak. Nem maradt el a lovaglás sem.

A felnőttek megbeszélték az előadáson hallottakat és mindenki mesélhetett családjáról élményeiről.

Közben elkészült az ebéd, mindenki jó étvággyal fogyasztotta, előkerültek a fínom sütemények is. 

Délután jókedvüen lélekben feltöltődve mentünk haza.

Bízunk benne, hogy jövőre is folytatódik ez az összejövetel lelkünk épülésére és Isten dicsőségére.

Gadányiné Margit