A korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is sor került az Evangélikus Családi Nap megrendezésére a Cseresznyési Erdei Iskolában.

Az október 17-ére meghirdetett alkalmon összesen mintegy 80 gyermek és felnőtt vett részt. Az immár hagyományőrzőnek számító eseményt Nepp Éva, az ez évben a paksi evangélikus egyházközösség lelkészének megválasztott és azóta beiktatott lelkésznő nyitotta meg 10 órai kezdettel. A programra ellátogatók közösen vettek részt egy áhitaton, melyet a gyermekek részére játékos kézműves foglalkozás, gyurmázás és lufihajtogatás követett. A felnőttek ez idő alatt a megbocsátás témakörében egy előadást hallhattak a lelkésznőtől, majd hozzászólások formájában fejthették ki gondolataikat. Ezután egyháztörténeti ismeretek kérdéskörében készített totó csapatjáték vette kezdetét, melyben minden csapat dobogós helyet ért el.

A közben megjött étvágyat a gyermekeknél spagetti, a felnőttek esetében székelykáposzta csillapította az iskola étkezőjében és folyosóján megterített asztalokon.

Az ebédet követően a kedvező időjárás lehetővé tette az érdeklődők számára a sétakocsikázást és hátaslovak kipróbálását is.

A meghitt légkörben lezajlott rendezvény évről-évre egyre több gyülekezeti tagot vonz, így a következő alkalmakra is sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Szöveg: Ifj. Nepp József
Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi, Zuschlag János

Evangélikus Családi Nap 2015 Kochné Gyöngyi

Evangélikus Családi Nap 2015 Zuschlag János