A Nemzeti Összetartozás Napja idei rendezvénysorozata részeként a Magyarság Házában, a Budai Várban, megtisztelő helyet kapott a Gastroblues Fesztivál negyedszázados megrendezésének sajtótájékoztatója. Ezen a sajtótájékoztatón gyülekezetünkből hárman is aktívan részt vettek.

Gárdai György testvérünk a fesztivál „atyjaként”, fia, Ádám a fesztivál „jövőjeként”, mint a rendezvény gazdái tájékoztatták az elektronikus média, a nyomtatott sajtó, valamint jelenlévő televíziós csatornák számos képviselőjét a fesztivál idei programjáról.

A sajtótájékoztatón méltatták a fesztivált Süli János miniszteren és a minden magyar összetartozását kifejező Ház igazgató asszonyán kívül kívül Paks testvérvárosainak, valamint a fesztivál szerves részét képező bor és gasztro „szekció” neves képviselői is.

A paksi evangélikus templomban 2017. július 8-án, szombaton 10 órakor megrendezésre kerülő koncertet a gyülekezet felügyelője ajánlotta a sajtó képviselőinek azokkal a gondolatokkal, amit Luther tartott a zenéről:

„Aki szeret, az énekel. És aki énekel, az kétszeresen imádkozik.” Luther írta le: „Amíg sebesültem feküdtem lakásomon, saját szorgalmamból megtanultam lanton játszani. A zene fenséges ajándéka Istennek, közel áll a teológiához, nem emberi dolog. Ugyanis elűzi az ördögöt és megvidámítja az embert. Hallatára az ember elfeledkezik a haragról, erkölcstelenségről, gőgről és minden szenvedélyről.”

A sajtótájékoztatót jó hangulatú fogadás követte. A Mátyás templom és a Magyarság Háza közötti gyönyörű téren olyan megtisztelő társaságban léphettek fel a paksi és a testvérvárosi zenészek, mint a Kormorán, Varga János és az Ismerős Arcok.

Szeretettel várunk mindenkit a Gastroblues Fesztivál templomi koncertjén 2017. július 8-án, szombaton, 10 órakor.

Pálmai István
felügyelő