Sikeresen zárult a VIII. Országos Evangélikus Borfesztivál, ami az Ordas Lajos Evangélikus Oktató Központban került megrendezésre Révfülöpön.

Az Ország minden részéről megjelent borosgazdák összesen 153 mintát hoztak. A rendezvényen minden évben részt vesznek paksiak is és megmérettetik boraikat. Ez alkalommal tizenöt boros gazda 37 bormintával vett részt a fesztiválon és képviselte Paksot. A megmérettetés sikeres volt, a 37 mintából:

  • 4 borminta nagy arany minősítésben részesült,
  • 5 minta arany,
  • 20 minta ezüst,
  • 5 minta bronz,
  • 3 minta pedig oklevél minősítést ért el.

A szakértő zsűri gratulált és köszönetet mondott minden résztvevőnek. Megköszönték, hogy minőségi borokat vittek bírálatra.

Egyházunkat képviselve 7 gazda adta le borát minősítésre, és az alábbi eredményeket érték el:

Hirczi Ferenc 1 arany, 3 ezüst
Mózsa Vince 1 nagy arany
Nepp Henrik 1 nagy arany, 1 arany és 2 ezüst
Siklósi Mátyás 1 oklevél
Schweigert József 1 oklevél
Szabó Zoltán 2 ezüst, 1 oklevél
Timár János 2 bronz

A következő évben megrendezendő fesztiválra ismét meghívást kapott minden borosgazda, aki szeretné megmérettetni munkája eredményét. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt el, mindenki jó kedvvel és a következő évben való találkozás reményében távozott Révfülöpről. Reméljük, hogy ez évi termésünk is olyan lesz, amivel nem kell szégyenkezni és helytáll a következő évi megmérettetésen, ami előreláthatólag 2015 áprilisában kerül megrendezésre Révfülöpön.

Timár Jánosné