Egy hideg tavaszi napon került sor Pakson a XXII. Országos Evangélikus Hittanverseny 2. fordulójának megrendezésére.

Már reggel 9 órakor megérkeztek a gyerekek az ország közelebbi és távolabbi részeiről. Sokan nagyon korán keltek (több mint 200 km-t utaztak), de vidámak és élénkek voltak. Friss kaláccsal, forró teával és kávéval fogadtuk őket, s kísérőiket: lelkészeket, tanítókat és hitoktatókat.

Fél 10-kor következett az áhítat az evangélikus templomban. Schaller Bernadett  lelkésznő csodálatos útravalót adott a versenyhez. Beszélt arról, hogy milyen fontos a barátság, dalt tanított, igehirdetése, imája szép kezdete volt a napnak.

A verseny korcsoportonként zajlott. Az evangélikus iskola épületében a lelkésznő, a Balogh Antal Katolikus Iskola épületében, pedig Nagyné Gadányi Andrea hitoktató volt a program felelőse.

Pedagógusok segítettek a tesztek javításában, a verseny lebonyolításában. A feladatok életkornak megfelelőek voltak, játékos rejtvények tarkították.  kis nebulók nagy lelkesedéssel láttak munkához. Nagyon felkészültek voltak a diákok valamennyien. Köszönet a felkészítő oktatóknak.

Az izgalmas eredményhirdetésen oklevelet, ajándékokat kaptak a gyerekek, s minden korcsoportban az első két helyezett továbbjutott a verseny következő fordulójára. Az eredményhirdetést finom ebéd követte. Majd a búcsú percei, integetés egymásnak, új és régi barátoknak egyaránt és a tartalmas szép nap után hazatérés.

Köszönet a versenynek helyt adó Paksi Evangélikus Egyházözségnek.

A tanított dal egy versszakával búcsúzom:

„ Hála barátért testvérszívért,
Hála mindenkiért neked,
Hála, hogy minden embert átfog
Nagy szereteted! ”

Szöveg: Schukkert Ádámné, Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi