Szép hagyomány immár harmadik éve Pakson a gyülekezeti kórusok találkozója. Idén az evangélikus gyülekezet volt a házigazdája e szép rendezvénynek. Október 26-án vasárnap délután került sor a hangversenyre, melyre a kórusok mellett szeretettel. vártuk vendégként minden egyház gyülekezeti tagjait is. A bemutatót megelőzte a felkészülés, hiszen a kórusok saját előadást is tartottak, majd együtt is énekeltek: a katolikus, református, baptista és az evangélikus kórus. A hangversenyt Szabó Vilmos Béla esperes úr nyitotta meg, majd sorban bemutatkoztak a gyülekezetek kórusai. Csodálatos volt hallani a színes tartalommal teli, gyönyörű szöveggel rendelkező egyházi műveket. Valóban úgy éreztük, ahogyan egyik énekünk is tartalmazza:

„Itt az Isten köztünk,
Jertek őt imádni,
Hódolattal elé állni!”

A kórusok bemutatóit színesítette, zenei kíséret és szólóének is. Felemelő érzés volt közel százan együtt énekelni az oltár előtt. Pl. Gárdonyi Zoltán művét is!

„Áldd meg hazánkat Isten!
Esdve kérünk Téged,
Légyen bő áldásod rajtunk!”

A gyülekezettel együtt a Himnusszal zártuk a meghitt kis koncertünket, majd az iskola épületében szeretetvendégségen láttuk vendégül a résztvevőket, ahol meghitt beszélgetések közben finom süteményeket, jó borokat és üdítőket kóstolhattunk és fogyasztottunk. Majd búcsúztunk egymástól mi, a kórustagok és vendégeink.

szöveg: Schukkert Ádámné kórustag
fotók és videók: Tóth János ésTóth Zsófia; Zuschlag János