2012. március 10-én tartották Kecskeméten a Déli Kerületi Ifjúsági Napot, melyen Andi nénivel együtt négyen vettünk részt (Fórizs Gábor, Jilling Dóra, Tóth Tünde).

Reggel fél hétkor indultunk, a másfél órás úton sokat beszélgettünk. A találkozóra a Református Gimnázium dísztermében került sor. A Szélrózsa Band koncertjével kezdődött a rendezvény.

Ezt követte a helyi lelkész, Kis János nyitó áhitata. Az áhitat után Róka Szabolcs bölcsességről szóló előadását néztük meg, aki Zöld Péterről adott elő egy mesét. Gábort is felhívta a színpadra!

Utána városnéző vetélkedőn vettünk részt. Az én csapatomnak a Katona József Színházat kellett megkeresnie. Más csapatok a városházán, a Cifrapalotánál vagy az evangélikus templomnál jártak. A vetélkedőn végül harmadikak lettünk.

Az ebéd előtt megkaptuk a lakatokat és a kulcsokat a délutáni Lakat partyhoz. Ennek a feladatnak az volt a célja, hogy meg kellett találni, hogy melyik lakatot kinek a kulcsa nyitja, és azzal jobban megismerkedni. Az én kulcsom több lakatot is nyitott , többek közt Gáncs Péter püspökét is.

Ebéd után Keresztmetszet koncert volt, tombolahúzás, majd közös fotózkodás a Lakat partys párunkkal. Az úti áldás előtt ismét a Szélrózsa Band zenekart hallgathattuk meg. Nagyon jól éreztük magunkat!

Tóth Tünde
Balogh Antal Katolikus Ált. Isk. 6. osztály