20 Jahre gemeinsam in Bewegung / 20 éve együtt az úton – Így hangzott a testvérkapcsolati ünnepünk mottója.

A paksi gyülekezet egy csoportja is részt vehetett e csodálatos találkozón. Készültünk, hogy bemutatkozhassunk. Az énekkar szolgált néhány szép énekkel. Infópultnál mutattuk be városunk néhány jellegzetességét és diafilmet gyülekezetünk életéről. Bajor testvéreink nagy szeretettel fogadtak bennünket. Minden egyes nap tartogatott számunkra szép és felejthetetlen élményeket.

Csak néhányat említünk ezek közül:

A bajor tartományi püspök Dr. Heinrich Bedford – Strom és Gáncs Péter elnök püspök köszöntött bennünket. Szép volt a reggeli áhítat a Sebaldus templomban, ahol a hit és a művészet hét évszázadát lehetett nyomon követni. Felejthetetlen a tematikus városnézés Nürnbergben. Érdeklődési körünknek megfelelően választhattunk a programok között: ki mit szeretne látni. Sok szép helyen jártunk. Vidám est volt a Wilhelm–Löhe iskola színpadán bajor magyar fellépőkkel. Zenészek, népzenészek, néptáncosok léptek fel. A zene összekötő erejét mind a négy nap során megtapasztalhatták a jelenlévő bajorok és magyarok.

Szombaton este pedig az úgynevezett „Oktoberfest” keretében nemcsak nézelődni lehetett a gyülekezetek és intézmények által felállított standoknál, hanem kóstolni is: magyar gulyást, kolbászt, pálinkát, frank sült kolbászt, sört és borokat. A felsorolásból nem maradhat ki Ibolya, a nürnbergi magyar tolmács. Vele a Lorenz templomban találkoztunk. Véletlenül derült ki, hogy paksi származású. Édesanyja paksi lány – leírhatatlan volt az öröm!!! Végig mellettünk maradt a további napokon.

Végül nagy örömünkre találkozhattunk langenzenni testvéreinkkel, akik szombaton látogattak meg bennünket, és együtt vettünk részt a további programokon. Vasárnap ünnepi záró istentiszteleten vettünk részt a Sebaldus templomvideban. Felemelő érzés volt a padokban ülni langenzenni testvéreink körében, imára kulcsolni kezünket, és úrvacsorát venni e régi falak között.

Köszönettel tartozunk a bajor szervezőknek minden apróságra kiterjedő figyelmességükért. Az ellátásunkért, a változatos programokért egyaránt.Olyan szép élményekben volt részünk, amelyet soha nem feledünk.

A gyülekezeti énekkar nevében:
Schukkert Ádámné és Schukkert Ádám