Hírarchívum

Mutatott címke: Tudósítás

Szűrés törlése
Új pénztáros kezdi el szolgálatát a gyülekezetben
Létrehozva: 2017. március 29. » Címkék: Tudósítás

Az előző honlap-bejegyzésben már olvasható volt, hogy a gyülekezet régi pénztárosa 22 esztendő után átadta helyét.

A Paksi Evangélikus Egyházközség új pénztárosa a gyülekezetünk tagja. Prantner Jánosnét (Katit) a 2017. március 26-i istentiszteleten iktatta be a szolgálatba Nepp Éva lelkész.

Isten áldását kérjük új pénztárosunk szolgálatára!

Több, mint két évtizedes hűséges szolgálat
Létrehozva: 2017. március 28. » Címkék: Tudósítás

Régi Zoltánné, a Paksi Evangélikus Egyházközség pénztárosa 22 esztendős szolgálat után átadta megbízását a gyülekezet új pénztárosának, akit a gyülekezet lelkésze, Nepp Éva beiktatott a 2017. március 26-i istentiszteleten.

Ennyi lenne a rövid, tényszerű tudósítás a honlap számára. Annak oka van, hogy nemcsak ez a száraz tény jelenik meg a gyülekezet honlapján. Az ok pedig az, hogy Zsuzsa több volt a gyülekezetben, mint egyszerű pénztáros, aki beszedi-, őrzi-, kezeli a pénzeket és könyveli a könyvelnivalókat. Igazi tekintélyes, gyülekezeti „nagyasszonyként” szolgálta a gyülekezetet, aki, ha kellett, vigyázott a költségvetés egyensúlyára, ha kellett, figyelmeztetett lejáró határidőre, ha kellett, intézte a temetői ügyeket, ha kellett, pörölt a gyülekezetért.

A hálaadó Istentiszteleten a Zsuzsa tevékenységét méltató lelkészi, felügyelői megszólalásban elhangzott, hogy korunkra a korábbi időkhöz képest bizony nem jellemző tulajdonság a hűség. Könnyen otthagyunk embert, hazát, közösséget. Ennek a hiánynak a tükrében látszik igazán az, hogy egy hosszú ideig tartó, közösségi szolgálat mekkora érték manapság. Régi Zoltánné, Zsuzsa hűséges szolgálata bizonyította, hogy ilyen régi értékek azért még léteznek manapság is.

 

Kedves Zsuzsa!

Köszönjük a több, mint 2 évtizedes szolgálatodat, és kérünk, hogy ugyan a pénztárosságról lemondtál, de azért maradj továbbra is vigyázó, figyelmeztető, szeretettel pörölő, tekintélyes tagja gyülekezetünknek. Isten áldjon!

 

Pálmai István

felügyelő