Hírarchívum

Mutatott címke: Országos rendezvények beszámolói

Szűrés törlése
Paksi borok megmérettetése Révfülöpön!
Létrehozva: 2014. április 25. » Címkék: Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

Sikeresen zárult a VIII. Országos Evangélikus Borfesztivál, ami az Ordas Lajos Evangélikus Oktató Központban került megrendezésre Révfülöpön.

Az Ország minden részéről megjelent borosgazdák összesen 153 mintát hoztak. A rendezvényen minden évben részt vesznek paksiak is és megmérettetik boraikat. Ez alkalommal tizenöt boros gazda 37 bormintával vett részt a fesztiválon és képviselte Paksot. A megmérettetés sikeres volt, a 37 mintából:

  • 4 borminta nagy arany minősítésben részesült,
  • 5 minta arany,
  • 20 minta ezüst,
  • 5 minta bronz,
  • 3 minta pedig oklevél minősítést ért el.

A szakértő zsűri gratulált és köszönetet mondott minden résztvevőnek. Megköszönték, hogy minőségi borokat vittek bírálatra.

Egyházunkat képviselve 7 gazda adta le borát minősítésre, és az alábbi eredményeket érték el:

Hirczi Ferenc 1 arany, 3 ezüst
Mózsa Vince 1 nagy arany
Nepp Henrik 1 nagy arany, 1 arany és 2 ezüst
Siklósi Mátyás 1 oklevél
Schweigert József 1 oklevél
Szabó Zoltán 2 ezüst, 1 oklevél
Timár János 2 bronz

A következő évben megrendezendő fesztiválra ismét meghívást kapott minden borosgazda, aki szeretné megmérettetni munkája eredményét. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt el, mindenki jó kedvvel és a következő évben való találkozás reményében távozott Révfülöpről. Reméljük, hogy ez évi termésünk is olyan lesz, amivel nem kell szégyenkezni és helytáll a következő évi megmérettetésen, ami előreláthatólag 2015 áprilisában kerül megrendezésre Révfülöpön.

Timár Jánosné

VII. Országos Evangélikus Borfesztivál, Révfülöp
Létrehozva: 2013. április 29. » Címkék: Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

Sikeresen zárult a VII . Országos Evangélikus Borfesztivál, ami az Ordas Lajos Evangélikus Oktató Központban került megrendezésre Révfülöpön.

Az ország minden részéről megjelent borosgazdák összesen 95 mintát hoztak.

A rendezvényen paksi borosgazdák is megmérették magukat, mintegy 18 bormintával. Személyesen Hirczi Ferenc és Timár János vett részt a rendezvényen saját, illetve más gazdák boraival, akik szerették volna 2012.évi termésük, illetve munkájuk eredményét vizsgáztatni.

A megmérettetés sikeres volt.

A 18 bormintából

  • Arany minősítést 3 borminta,
  • Ezüst minősítést 9 borminta,
  • Bronz minősítést 5 borminta,
  • oklevekes minősítést pedig 1 borminta kapott.

A rendezvény nagyon jó hangulatban telt el, mindenki jó kedvvel és a következő évben való találkozás reményében távozott Révfülöpről.

Reméljük, hogy ez évi termésünk is olyan lesz, amivel nem kell szégyenkezni és helyt áll a következő évi megmérettetésen, ami előreláthatólag 2014.április 4-5-6.án kerül megrendezésre Révfülöpön.

Kép és szöveg: Tímár Jánosné

 

Országos Evangélikus Hittanverseny
Létrehozva: 2013. április 16. » Címkék: Ifjúság, Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

Egy hideg tavaszi napon került sor Pakson a XXII. Országos Evangélikus Hittanverseny 2. fordulójának megrendezésére.

Már reggel 9 órakor megérkeztek a gyerekek az ország közelebbi és távolabbi részeiről. Sokan nagyon korán keltek (több mint 200 km-t utaztak), de vidámak és élénkek voltak. Friss kaláccsal, forró teával és kávéval fogadtuk őket, s kísérőiket: lelkészeket, tanítókat és hitoktatókat.

Fél 10-kor következett az áhítat az evangélikus templomban. Schaller Bernadett  lelkésznő csodálatos útravalót adott a versenyhez. Beszélt arról, hogy milyen fontos a barátság, dalt tanított, igehirdetése, imája szép kezdete volt a napnak.

A verseny korcsoportonként zajlott. Az evangélikus iskola épületében a lelkésznő, a Balogh Antal Katolikus Iskola épületében, pedig Nagyné Gadányi Andrea hitoktató volt a program felelőse.

Pedagógusok segítettek a tesztek javításában, a verseny lebonyolításában. A feladatok életkornak megfelelőek voltak, játékos rejtvények tarkították.  kis nebulók nagy lelkesedéssel láttak munkához. Nagyon felkészültek voltak a diákok valamennyien. Köszönet a felkészítő oktatóknak.

Az izgalmas eredményhirdetésen oklevelet, ajándékokat kaptak a gyerekek, s minden korcsoportban az első két helyezett továbbjutott a verseny következő fordulójára. Az eredményhirdetést finom ebéd követte. Majd a búcsú percei, integetés egymásnak, új és régi barátoknak egyaránt és a tartalmas szép nap után hazatérés.

Köszönet a versenynek helyt adó Paksi Evangélikus Egyházözségnek.

A tanított dal egy versszakával búcsúzom:

„ Hála barátért testvérszívért,
Hála mindenkiért neked,
Hála, hogy minden embert átfog
Nagy szereteted! ”

Szöveg: Schukkert Ádámné, Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Országos Evangélikus Hittanverseny második forduló
Létrehozva: 2012. június 11. » Címkék: Ifjúság, Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

2012. március 31-én került sor az Országos Evangélikus Hittanverseny második fordulójára, melynek a mi gyülekezetünk biztosított helyszínt mind a gyülekezeti, mind a kerületi csapatok számára.

A kerületi csapatok közül összesen 16 4 fős csapatot láttunk vendégül. A gyerekek négy korosztályra osztva (1-2. osztály, 3-4osztály, 5-6 osztály, 7-8.osztály) oldották meg a feladatokat, melyeknek központi témája Családok a Bibliában volt.

Ezúton mondunk köszönetet azoknak a gyülekezeti tagoknak, akik segítettek a feladatlapok javításában, név szerint Koch Józsefné, Pálmai Istvánné, Prantner Edit és Schukkert Ádámné.

Nagyné Gadányi Andrea
Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi

Beszámoló a Déli Kerületi Ifjúsági Napról
Létrehozva: 2012. március 21. » Címkék: Ifjúság, Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

2012. március 10-én tartották Kecskeméten a Déli Kerületi Ifjúsági Napot, melyen Andi nénivel együtt négyen vettünk részt (Fórizs Gábor, Jilling Dóra, Tóth Tünde).

Reggel fél hétkor indultunk, a másfél órás úton sokat beszélgettünk. A találkozóra a Református Gimnázium dísztermében került sor. A Szélrózsa Band koncertjével kezdődött a rendezvény.

Ezt követte a helyi lelkész, Kis János nyitó áhitata. Az áhitat után Róka Szabolcs bölcsességről szóló előadását néztük meg, aki Zöld Péterről adott elő egy mesét. Gábort is felhívta a színpadra!

Utána városnéző vetélkedőn vettünk részt. Az én csapatomnak a Katona József Színházat kellett megkeresnie. Más csapatok a városházán, a Cifrapalotánál vagy az evangélikus templomnál jártak. A vetélkedőn végül harmadikak lettünk.

Az ebéd előtt megkaptuk a lakatokat és a kulcsokat a délutáni Lakat partyhoz. Ennek a feladatnak az volt a célja, hogy meg kellett találni, hogy melyik lakatot kinek a kulcsa nyitja, és azzal jobban megismerkedni. Az én kulcsom több lakatot is nyitott , többek közt Gáncs Péter püspökét is.

Ebéd után Keresztmetszet koncert volt, tombolahúzás, majd közös fotózkodás a Lakat partys párunkkal. Az úti áldás előtt ismét a Szélrózsa Band zenekart hallgathattuk meg. Nagyon jól éreztük magunkat!

Tóth Tünde
Balogh Antal Katolikus Ált. Isk. 6. osztály

20. Országos Evangélikus Hittanverseny
Létrehozva: 2011. április 13. » Címkék: Ifjúság, Beszámolók, Országos rendezvények beszámolói

2011. április 9-én részt vettünk a a 20. Országos Evangélikus Hittanversenyen, ahol 4. helyezést értünk el.

A csapattagok:

Szabó Petra - Balogh Antal Katolikus Ált. Isk. és Gimn.

Forster Martin - Balogh Antal Katolikus Ált. Isk. és Gimn.

Jilling Marcell - Balogh Antal Katolikus Ált. Isk. és Gimn.

Klenk Botond - Bezerédj István Ált. Isk.