Hírarchívum

Mutatott címke: Családi Nap beszámolók

Szűrés törlése
Családi nap a Reformáció elindulásának 500. évfordulóján Cseresznyésben
Létrehozva: 2017. október 16. » Címkék: Családi Nap beszámolók

A reformáció elindulásának 500. évfordulójáról emlékeztünk gyülekezetünk szokásos, őszi családi napján, Cseresznyésben.

Kernné Magda Irén (Buksi) tartott előadást: Híres paksi evangélikusokról

 

Evangélikus Családi Nap 2015
Létrehozva: 2015. október 29. » Címkék: Családi Nap beszámolók

A korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is sor került az Evangélikus Családi Nap megrendezésére a Cseresznyési Erdei Iskolában.

Az október 17-ére meghirdetett alkalmon összesen mintegy 80 gyermek és felnőtt vett részt. Az immár hagyományőrzőnek számító eseményt Nepp Éva, az ez évben a paksi evangélikus egyházközösség lelkészének megválasztott és azóta beiktatott lelkésznő nyitotta meg 10 órai kezdettel. A programra ellátogatók közösen vettek részt egy áhitaton, melyet a gyermekek részére játékos kézműves foglalkozás, gyurmázás és lufihajtogatás követett. A felnőttek ez idő alatt a megbocsátás témakörében egy előadást hallhattak a lelkésznőtől, majd hozzászólások formájában fejthették ki gondolataikat. Ezután egyháztörténeti ismeretek kérdéskörében készített totó csapatjáték vette kezdetét, melyben minden csapat dobogós helyet ért el.

A közben megjött étvágyat a gyermekeknél spagetti, a felnőttek esetében székelykáposzta csillapította az iskola étkezőjében és folyosóján megterített asztalokon.

Az ebédet követően a kedvező időjárás lehetővé tette az érdeklődők számára a sétakocsikázást és hátaslovak kipróbálását is.

A meghitt légkörben lezajlott rendezvény évről-évre egyre több gyülekezeti tagot vonz, így a következő alkalmakra is sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Szöveg: Ifj. Nepp József
Fotók: Kochné Inotai Gyöngyi, Zuschlag János

Családi Nap 2011
Létrehozva: 2011. október 15. » Címkék: Családi Nap beszámolók, Beszámolók

Ragaszkodva hagyományainkhoz, október első szombatján újra összegyűlt a gyülekezet apraja-nagyja. A rendezvény helyszíne most - a cseresznyési iskola felújítása miatt - a templom és az iskola területe volt.

A templomban az oltár előtti lépcsőkön gyümölcsökből, termésekből szemet gyönyörködtető tarka kavalkád fogadott bennünket. Csodáltuk Isten mérhetetlen jóságát, amit nekünk a színekben, formákban, illatokban és ízekben ad.

Az áhitat után Halasi László hartai lelkész előadását hallgattuk meg. Elgondolkodtató útravalót adott fiatalnak és idősebbnek egyaránt. Lelkünk és elménk gazdagítását követően a finom ebéd sem maradhatott el, Kiss Miklós szorgos munkájának köszönhetően. A gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak a szervezők, volt arcfestés, lovaglás, kocsikázás és sok játék.

A jóízű beszélgetés, a kellemes együttlét végén vidáman köszöntek el egymástól a családi nap résztvevői.

Mezősi Andrea

Október első szombatján ebben az évben is megrendeztük a családi napot.

Az idén kissé a hagyományoktól eltérően nem Cseresznyésben volt, hanem a templom körül és az iskola épületében.

A templomban tartott kezdő áhitat után Halasi László hartai lelkész színvonalas előadását hallgathatták meg a résztvevők.

Közben az udvaron készült a fínom gulyásleves. a gyerekek kézműveskedtek, rajzoltak, színeztek és játszottak. Nem maradt el a lovaglás sem.

A felnőttek megbeszélték az előadáson hallottakat és mindenki mesélhetett családjáról élményeiről.

Közben elkészült az ebéd, mindenki jó étvággyal fogyasztotta, előkerültek a fínom sütemények is. 

Délután jókedvüen lélekben feltöltődve mentünk haza.

Bízunk benne, hogy jövőre is folytatódik ez az összejövetel lelkünk épülésére és Isten dicsőségére.

Gadányiné Margit
Családi Nap 2010
Létrehozva: 2010. október 15. » Címkék: Családi Nap beszámolók, Beszámolók

Isten áldása

Gyülekezetünk évről évre a cseresznyési iskolában tartja a családi napot.

A változó időjárás ellenére is elmondhatjuk: az Úr kegyes hozzánk. Minden évben ragyogó napfényben - fenyves erdőtől övezve - élvezzük e napon a természet szépségét: a fű zöldjét, az ég kékjét és a békeszerető emberek társaságát is. Kicsik és nagyok, egyedülállók és családosak egyaránt.

Vendégelőadónk, Némethné Tóth Ildikó mohácsi lelkésznő is ezeknek az értékeknek a fontosságára irányította a figyelmet a Teremtés hete alkalmából. "Körkép a Földről - kórkép az emberiségről " című előadása az emberi felelősség szükségességét hangsúlyozta. Megidézte Albert Schweizer szellemét is: "Az ember uralkodik a természeten, mielőtt megtanult volna uralkodni önmagán!". Al Gore Kellemetlen igazság című filmjére is történt utalás.

A gondolatébresztő előadás után "birtokba vettük" az iskolát! Gőzölgött az ebéd, fogytak a sütemények, megkezdődött a baráti beszélgetés a zöldben. Volt aki lovagolt, volt aki kocsikázott, vagy pingpongozott.

Egyszóval: mindannyian élveztük az Úr adományát!

Szöveg: Hoffman Ádámné
Fotók: Bolláné Hegedűs Zsuzsanna

Családi nap 2009
Létrehozva: 2009. október 15. » Címkék: Családi Nap beszámolók, Beszámolók