Hírarchívum

Mutatott címke: Adventi gyertyagyújtás

Szűrés törlése
Adventi gyertyagyújtás 2018.december 1-én
Létrehozva: 2018. december 16. » Címkék: Adventi gyertyagyújtás, Adventi beszámolók

Az ünnep igazi értékét az adja meg, hogy nemcsak emlékezünk Jézus születésére, hanem majd egyszer ismét eljön hozzánk, és mi várjuk őt.

Advent első vasárnapjával megkezdődött az egyházi évnek az az időszaka, amikor Jézus Krisztus eljövetelére, az ő születésére, a karácsony ünnepére készülünk várakozással, a hetente meggyújtandó gyertyák fényében.

Aki igazán széppé szeretné tenni karácsonyát, az az adventi készület során nem feledkezik meg arról, hogy Jézus eljövetele nemcsak Betlehemben valósult meg a szent éjszakán, és nem is csupán az idők végén fog újból megtörténni, hanem Isten házában, a templomban időről időre megismétlődik.

2018.december 1-én gyújtottuk meg gyülekezetünkben az adventi koszorú első gyertyáját. Erre az alkalomra Győri János Sámuel lelkész jött el igét hirdetni, aki rövid film- bejátszással időben visszatért az 1984. évre, ahol megszólalt Hoffmann Mária egykori kántorunk és Halász Mihály „harang-mester”is. Nagyon megható volt a visszaemlékezés. Utána Koch Boglárka kántor orgona játékával, és Racskó Eszter orgonaszakos hallgató orgona játékkal és énekkel színesítették a programot. A gyülekezet kórusa Simon Péter karnagy vezényletével szolgálta az ünnepet, akik ebben az évben ünnepelhették megalakulásuk 20. évfordulóját. A gyülekezet felügyelője, Zuschlag János köszöntötte őket és volt karvezetőjüket, Kernné Tuba Erzsébetet, kedves szavakkal, virággal és egy nagy tortával, a jelenlegi karnagyot pedig egy palack borral.

Az ünnepi gyertyagyújtás után szeretetvendégségre voltak hivatalosak a gyülekezeti tagok és vendégek. A hagyományos sült kolbász és forralt bor, sütemény volt a kínálatban. Kihasználva a jó lehetőséget, a résztvevők találkoztak és jót beszélgettek egymással.

 

Videók és fotók: Zuschlag János

Szöveg: Siklósi Mária

Ádventi események

Ádventi események

Adventi gyertyagyújtás
Létrehozva: 2017. december 7. » Címkék: Adventi gyertyagyújtás, Adventi beszámolók

2017. december 2-án került újra sor gyülekezetünkben az ádventi koszorú első gyertyájának meggyújtására. Az előző évekhez hasonlóan egy ádventi zenés áhitat előzte meg az eseményt. Tamási János és Nikola Péter reformáció korabeli énekeket adtak elő lant- és furulyakísérettel a Reformáció 500. évfordulója alkalmából. Ezt követően Gáncs Péter, Déli Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét az ádventi készülődés, a megtérés szükségességéről. Az alkalmat tovább színesítette gyülekezetünk kántorának, Koch Boglárkának és kórusának ádventi szolgálata Simon Péter karnagy vezényletével. Természetesen nem maradt el az azt követő szeretetvendégség sem, és annak elengedhetetlen részei: a sült kolbász és a forralt bor, amelyek mellett újra lehetőség volt a találkozásokra és beszélgetésekre.

Írta: Nepp Éva

A videót és a képeket készítette: Zuschlag János

Ádventi gyertyagyújtás Gáncs Péter egyházkerületünk püspökének szolgálatával
Létrehozva: 2017. november 29. » Címkék: Adventi gyertyagyújtás, Beharangozó, Események, Meghívó

Ádventi gyertyagyújtás 2016. november 26.
Létrehozva: 2016. december 16. » Címkék: Adventi gyertyagyújtás, Kórus szolgálat

 

 A képeket és videókat Tóth János készítette.